Geen zout, olie en boter
Maar stomen is niet alleen gezond door het behoud van voedingsstoffen. Omdat ook de smaak behouden blijft, hoef je veel minder smaakversterkers te gebruiken in je gerecht. Water onttrekt de vitamines en mineralen uit je eten en daarom is groente vaak smaakvoller als je wat zout aan het water toevoegt. Bij stomen is dat dus niet nodig.
Naast dit soort smaakversterkers zijn ook boter en olie verleden tijd. Doordat je geen olie of boter nodig hebt, kun je met de stoomoven caloriearm visg of vlees bereiden. Bovendien zorgt het zachte, gelijkmatige effect van de stoom ervoor dat je stukje vlees niet wordt aangetast en daardoor niet uitdroogt. Bereid je vis in de stoomoven? Dan behoudt dit z’n celstructuur, waardoor het geen eiwitten verliest en niet uit elkaar valt.
Als je éxtra behoedzaam je vlees, vis en groente wilt bereiden, dan is sous-vide koken een goede manier. Je kookt je gevacumeerde gerecht op een lage, constante temperatuur met een langere kooktijd. Door het vacuüm komen de smaken mooi samen. Zo geniet je zeker van een lekker én gezond gerecht.
Gezonde eetgewoontes
Met een Miele-stoomoven in je keuken geniet je dus van gezondere gerechten. Bovendien: als je eten er lekkerder uitziet en beter smaakt, zal je zien dat je er graag nog wat meer van opschept en met gemak aan de 250 gram groenten per dag komt. Eet smakelijk!
De stoomoven is een echte alleskunner! Want wist je dat je veel meer kunt bereiden dan vlees, vis en groenten? De mogelijkheden zijn oneindig.
Het leven van ouders met jonge kids is hectisch. Vooral rond etenstijd, als je moet multitasken tijdens het koken. Een stoomoven maakt het elke ouder wat makkelijker!
Ondanks je volle agenda toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Ontdek hoe een stoomoven dit makkelijker maakt.
Wil je onze stoomovens van dichtbij ervaren? Bezoek het Miele Experience Center en laat je informeren en inspireren.
Meer informatie