Vitamines behouden
Koken met een stoomoven biedt niet alleen gemaksvoordelen. Deze van oorsprong Aziatische kooktechniek past namelijk goed in een gezonde levensstijl. Door te koken met stoom blijven vitamines, mineralen en antioxidanten beter bewaard. Na bereiding bevatten sommige groenten 50 procent meer vitamines dan groenten die in water zijn gekookt. Je spoelt de gezonde voedingstoffen namelijk niet weg met het water. En wat dacht je van de smaak? Ingrediënten behouden hun pure smaak, waardoor je geen zout meer hoeft te gebruiken.
Mals en sappig
Gemakkelijk, gezond, maar niet door iets aan smaak in te boeten. Sterker nog: stomen doet ook veel voor het behoud van structuur van eten. Vlees komt heerlijk mals en sappig uit de stoomoven. Hetzelfde geldt voor vis: door het behoedzame koken met stoom wordt vis perfect gaar en behoudt het zijn structuur en kenmerkende smaak.
Je keukenapparatuur moet aansluiten bij jouw kookgedrag. Welke van de vier stoomovens past het beste bij jou?
Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe keuken en overweeg je een stoomoven aan te schaffen? Lees hier alles over de voordelen.
Koken met een stoomoven is een foodtrend die perfect past in een gezonde levensstijl. Maar waarom is deze nieuwe manier van koken zo gezond?
Wil je onze stoomovens van dichtbij ervaren? Bezoek het Miele Experience Center en laat je informeren en inspireren.
Meer informatie