Even voorstellen

NaamRianne
Beroepheeft samen met haar man een groepsaccommodatie en werkt parttime als administratief medewerkster bij een installatiebedrijf.

Over Rianne
Rianne is 53 jaar en woont met haar man, dochter en een zoon.

Vraag en antwoord

Waarom heb je gekozen voor deze keukenstijl?
Wij wilden een keuken die strak is en past bij de inrichting, maar wel een warme uitstraling heeft. Dan begint de zoektocht bij meerdere keukenzaken, waar we goed hebben gekeken naar wat we mooi vonden. Maar het was het vaak toch net niet. Via mijn nichtje kwamen we terecht bij Hans Kwinten en het gevoel was gelijk goed. Hij heeft voor ons dit ontwerp gemaakt. Wat grappig was dat ik me druk liep te maken over kleuren en Hans aangaf dat de kleuren nog het minst belangrijk zijn, dat komt altijd wel goed. Drie weken voor plaatsing zijn de kleuren besloten. En het is helemaal goed gekomen.

Wat vond je belangrijk bij het ontwerp van de keukenopstelling?
Veel ruimte en contact met de woonkamer. Ik wilde graag hout, maar niet alleen hout. Dat is met deze keuken goed gelukt. Het eiland van 4.40 meter breed is ideaal, omdat je er ook aan kunt eten en de open ruimte houdt met de huiskamer. De kookplaten met geïntegreerde afzuigkap is ideaal, omdat we nu geen afzuigkap nodig hebben. Dit past hier heel mooi.

Wat zou je absoluut niet willen missen in de keuken?
De verbinding tussen de keuken en de woonkamer. Als je in de keuken staat te werken, heb je altijd contact met de anderen. Deze keuken geeft in de ruimte een oase van rust en is heel handig.

"Wat grappig was dat ik me druk liep te maken over kleuren en Hans aangaf dat de kleuren nog het minst belangrijk zijn, dat komt altijd wel goed."

Hoe ziet jouw dagelijkse routine in de keuken eruit?
Het is maar net hoe het uitkomt wie er kookt. Meestal mijn dochter of ik. Ik gebruik graag de automatische programma’s, even swipen hoe gaar ik een gerecht wil en de rest gaat vanzelf. Echt gemakkelijk.

Hoe ben je aan de keuze van deze apparaten gekomen?
Kwinten heeft ons geadviseerd. En we hebben een kookdemo bij Miele bijgewoond. De huidige apparaten zijn niet meer te vergelijken met vroeger, dus dat was wel heel fijn. We hebben gekozen voor een combi-stoomoven, combimagnetron, koffieautomaat, afwasautomaat op hoogte, koelkast met PerfectFresh en we hebben een kookplaat met werkbladafzuiging. Die is overigens niet van Miele.*

* Miele heeft dit systeem inmiddels ook in haar assortiment, bekijk een video.

En wat zijn jouw ervaringen met de apparaten?
Via jullie service Op de Koffie is uw collega bij ons geweest om uitleg te geven over alle apparaten. Dat was wel heel fijn, want daardoor benut je de apparaten nu nog meer. De koelkast is nu redelijk leeg, want ik moet zo boodschappen halen, maar ik vind de PerfectFresh-lades heel fijn. Ik hoef nu ook niet zo vaak meer boodschappen te doen en alles blijft veel langer vers. De combi-stoomoven is de favoriet van mijn dochter. Zij studeert aan de NHTV en heeft veel met voeding te maken.

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Neem de tijd om het uit te zoeken en beslis niet te snel. Laat je goed adviseren. En wat mij ook verbaasde is de prijs. Die was heel gunstig ten opzichte van andere keukenzaken. Bovendien hebben we nog allemaal maatwerk ook. Volgende week wordt de keuken afgerond. Er wordt nog een computerkast geplaatst die past bij de keuken. Voor in de badkamer is er een meubel gemaakt van hetzelfde notenhout als de keuken en in de woonkamer komt er een televisiekast.

"Ik gebruik graag de automatische programma’s, even swipen hoe gaar ik een gerecht wil en de rest gaat vanzelf. Echt gemakkelijk."

De keuken is gekocht bij Hans Kwinten Interieurprojecten te Bergeijk.


Tip Hans Kwinten Interieurprojecten:
Probeer de kleuren tijdens het eerste ontwerptraject zoveel mogelijk los te laten en richt je echt op de indeling. Wanneer deze duidelijk is gaan we kijken welke materialen geschikt zijn en als laatste komen pas de kleuren aan bod. Doordat we iedere keuken tekenen in 3D krijg je een duidelijk beeld hoe de keuken er uit komt te zien en kunnen we verschillende voorbeelden tonen. Dankzij deze fotorealistische weergave zie je precies welke samenstelling geschikt is, dit scheelt je een hoop keuzestress in het begin!


Kwinten Interieurprojecten B.V.
Eykereind 94
5571 ED BERGEIJK
0497-574562
Routebeschrijving
Bezoek website