Even voorstellen

NaamMiranda

Over Miranda
Miranda is 46 jaar en woont samen met Mark en drie kinderen van 13, 16 en 17 jaar.

Vraag en antwoord

Waarom heb je gekozen voor deze keukenstijl?
We wilden de keuken laten aanpassen, omdat die niet praktisch was met een hoog muurtje in het midden met daarachter de kookplaat. We hebben nog een ander huis, waarvan de keuken ook niet zo praktisch was. En dankzij de goede ideeën van Hans Kwinten is dat een schitterende keuken geworden. Ik heb Hans dan ook voor deze keuken om advies gevraagd. Hij stelde voor de hele keuken aan te passen, zodat de indeling voldoet aan de wensen van ons gezin en perfect past in de beschikbare ruimte. De keuken is stoer, strak en toch gezellig geworden.

Wat vond je belangrijk bij het ontwerp van de keukenopstelling?
Dat de keuken er lekker fris uitziet. We zitten regelmatig hier aan de bar, maar het is fijn dat er nu een goede verbinding met de eetkamer is ontstaan. Ik ben gek op koken, dus veel werkruimte is voor mij belangrijk. Het is een heerlijke gebruikskeuken geworden. Qua aanrechtblad had ik hiervoor Belgisch hardsteen. Een mooie uitstraling, maar ik liep er altijd over te klagen. Toen ik tegen Hans zei dat ik toch maar weer zo’n aanrecht wilde, begon hij te lachen en heeft hij deze oplossing aangedragen. Het aanrecht is veel praktischer geworden en het heeft de uitstraling van Belgisch hardsteen.

Wat zou je absoluut niet willen missen in de keuken?
Toch dit kookeiland. Heerlijk die ruimte. Hans heeft een extra snijblok gemaakt, dat ik over de kookplaat kan plaatsen. Bij feestjes heb ik dan gelijk een extra buffetgedeelte voor hapjes en drankjes.

"Ik ben gek op koken, dus veel werkruimte is voor mij belangrijk"

Hoe ziet jouw dagelijkse routine in de keuken eruit?
Ik ben de hele dag wel bezig in de keuken. Heel soms kookt mijn man, maar meestal kook ik. Morgen krijg ik eters en ben nu al bezig met het zoeken naar een heerlijk gerecht. Ik zit ook in een kookclubje, dus we zijn hier regelmatig bezig. En één keer in de maand eten we hier met een vriendinnenclub.

Hoe ben je aan de keuze van deze apparaten gekomen?
Op advies van Hans heb ik nu een combi-stoomoven genomen. Hiervoor had ik de drukstoomoven, dus ik moest wel even wennen. Maar nu ben ik er heel blij mee. Wat ook heel erg scheelt, is dat ik nu meer tijd heb om in de keuken bezig te zijn. Voorheen kookte ik meer praktisch, zodat het handig was om over meerdere apparaten te beschikken. Naast de combi-stoomoven benut ik de hoge warmhoudlade veel voor gerechten die al bereid zijn. Ik heb wel eens gehoord dat men de lade alleen als serviesverwarmer gebruikt, maar het is juist zo handig voor mijn gerechten. Ik wilde ook geen afzuigkap in het zicht, want dat doet afbreuk aan de ruimte. Deze kookplaat met ingebouwde afzuigkap is ideaal.

En wat zijn jouw ervaringen met de apparaten?
Ik was destijds heel blij met de drukstoomoven en solo-oven, maar inmiddels ben ik gewend aan de combi-stoomoven en gebruik hem optimaal. Ik wilde de grootste koelkast, dus Hans heeft daar de hoogte van de kast op aangepast. De PerfectFresh-lades liggen helemaal vol. Het blijft veel langer vers. Mijn man wilde graag de wijnklimaatkast en ik een bar, dus dat heeft Hans heel goed ingedeeld. Vanuit de eetkamer zie je de wijnklimaatkast. Dat staat heel sfeervol met de led-verlichting.

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Als je een afzuigkap niet zo mooi vindt, kies dan voor een kooksysteem met de afzuigkap in het aanrecht. Past het in jouw keuken, neem dan een verdiept aanrechtblad. Dat geeft veel extra opbergruimte en werkruimte. En ik kan ook iedereen de kruidenla onder de kookplaat, die Hans voor mij gemaakt heeft, adviseren.

"Vanuit de eetkamer zie je de wijnklimaatkast. Dat staat heel sfeervol met de led-verlichting."

De keuken is gekocht bij Hans Kwinten Interieurprojecten te Bergeijk.


Tip Hans Kwinten Interieurprojecten:
Voordat we beginnen met het ontwerpen van de keuken leren we graag onze klanten kennen. Zo wisten we dat Miranda dagelijks veel tijd besteedt aan koken en dat de nieuwe keuken een plaats moest zijn waar de hele kookclub aan de slag kon. Mark vond het vooral belangrijk dat er een goede verbinding was met de woonkamer en dat de keuken met feestjes een gezellige omgeving is voor een hapje en drankje. Doordat we op de hoogte waren van deze wensen konden wij een keuken ontwerpen die praktisch was en geheel naar de wens van onze klanten. Houd er daarom bij de aanschaf van een nieuwe keuken ook vooral rekening mee op welke manier je de keuken wilt gaan gebruiken en welke indeling daarbij past. Zo wordt de keuken echt het hart van je huis.


Kwinten Interieurprojecten B.V.
Eykereind 94
5571 ED BERGEIJK
0497-574562
Routebeschrijving
Bezoek website