Even voorstellen

WieMargreet
BeroepMaatschappelijk consulent bij een gehandicaptenorganisatie

Over Margreet
Sinds begin 2018 wonen Margreet en haar man Henk in een nieuwbouwappartement middenin de bossen van Bussum.

Vraag en antwoord

Wat wonen jullie hier geweldig, zo middenin het bos!
Daar prijzen we onszelf ook erg gelukkig mee. Er zitten hier veel vogels en uilen, er lopen reeën rond en een vos. Je loopt hier zo het bos in voor een wandeling. Wij konden eind 2016 het laatste appartement bemachtigen, dat toen nog gebouwd moest worden. Ons huis werd begin dit jaar opgeleverd, dus we wonen hier nu iets langer dan een half jaar.

Ik spotte net al een wasmachine, droger en stofzuiger van Miele. Hebben jullie ook keukenapparatuur van Miele?
Wij zijn fan van Miele! Ik ben ermee opgegroeid. Mijn moeder wast nog steeds met een Miele-wasmachine, die ze al meer dan dertig jaar heeft. Er was geen twijfel over mogelijk dat hier Miele-keukenapparatuur zou komen. We zijn in het Miele Experience Center in Vianen geweest en daar werden we heel leuk ontvangen. We hebben uitgebreid gepraat met een adviseur over wat bij ons past. Uiteindelijk kozen we voor een combi-stoomoven, een warmhoudlade, een kookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging, een vaatwasser, een koelkast en een vriezer.

“Wanneer ik begin met koken, zet ik de warmhoudlade aan. Als ik de gerechten wil serveren, zijn de borden warm. Een goed stuk vlees hoort op een warm bord.”


Wat waren jullie wensen voor de nieuwe keuken?
Na een tip van de adviseur kwamen we bij keukenzaak Gebr. de Wilde in Naarden terecht. Keukenadviseur Marc heeft ons uitstekend geholpen. De keuken met witte zijdeglans fronten en een zwart granieten blad is onderdeel van de woonkamer, dus het moest één geheel worden met ons interieur. Zo is er voor de apparatuur een kast gemaakt, waar groeven in zijn gefreesd. Net een echt meubel. Aan de rand van het eiland zit een houten plank. Dit idee had ik in een van de keukenzaken opgedaan, waar we tijdens onze zoektocht zijn geweest. De houten plank functioneert als bar, waar ik ontbijt en waar mijn vriendinnen gezellig blijven hangen als ik in de keuken sta. Tegen de muur achter het aanrecht zit een spatwand. Marc kwam met het idee om gespoten aluminium te gebruiken. Je gaat er zo met een doekje overheen. De warme bruintint staat prachtig in de keuken.

Dé verrassing van jullie keuken is misschien wel de vriezer, die in het kookeiland is weggewerkt. Wiens idee was dat?
Dat was een idee van mijn man Henk. We wilden eerst een grote koelkast met onderin een vriezer, maar dat ging ten koste van onze koelruimte. Vroeger kon ik tijdens feestjes nooit al mijn boodschappen kwijt, dus dat wilde ik niet meer. De vriezer is op de kopse kant van het kookeiland geplaatst. Iedereen denkt dat je dan je diepe lades kwijt bent, maar wij hebben twee halfdiepe lades waar we veel kunnen opbergen. Aan de andere kant zit een ‘nepkastje’, met plankjes van 5 cm diep. Daar kunnen we onze borrelglaasjes kwijt. Over verrassingen gesproken: wat ik ook erg gaaf vind is onze vaatwasser met Knock2open-systeem. Na twee klopjes gaat de deur vanzelf open en er gaat licht in de vaatwasser aan. Ontzettend decadent, maar wij zien er de humor wel van in!

Hoe bevalt de combi-stoomoven en de warmhoudlade?
Het klopt dat alles tien keer lekkerder smaakt uit de stoomoven. Ik bereid bijna alle groenten die we eten erin. We eten ook weer groenten die we gekookt niet lekker vonden, zoals worteltjes. Vis is ook heerlijk uit de stoomoven. Mijn zoon liet mij ooit bananenbrood proeven en sindsdien ben ik verkocht. Bananen, bloem en eieren zijn de basis en ik doe er vaak nog noten en blauwe bessen in. Een lekker en gezond tussendoortje. Ik voeg tijdens het bakken een stoominjectie toe, zodat het bananenbrood lekker smeuïg blijft. Onder de combi-stoomoven zit een grote warmhoudlade voor borden en schalen, die ik dagelijks gebruik. Vroeger warmde ik mijn borden op in de magnetron. Een goed stuk vlees op een koud bord vind ik niet lekker. In een restaurant krijg je je gerecht niet voor niets op een warm bord. Ik zet de warmhoudlade aan als ik ga koken en als ik de gerechten wil serveren zijn de borden warm. Als je veel eters hebt, kun je een gerecht warmhouden in de lade. Je kunt ‘m ook gebruiken als slowcooker. Gebraden vlees laat ik bijvoorbeeld vaak nog even doorsudderen in de lade.

Je wilde absoluut geen afzuigkap. Ben je blij met jullie keuze voor een kookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging?
Haha, dat klopt. Ik vind afzuigkappen niet zo mooi en heb er zo vaak mijn hoofd tegen gestoten. De werkbladafzuiging werkt perfect. En het leuke is: het is een slim apparaat. Als er veel stoom vrij komt, zuigt het apparaat krachtiger af. Ik heb jaren op gas gekookt, dus ik moest even wennen aan koken op inductie. Nu wil ik niets anders meer. Het allermooiste vind ik hoe boter of chocolade smelt als je een saus maakt. Je hoeft niet bang te zijn dat het aanbrandt, want het gaat zo geleidelijk. Daar kan geen gasfornuis tegenop! Als een gerecht al klaar is, maar de rest van je eten nog niet is kun je het warmhouden op de kookplaat. Ik krijg echt een kick van apparaten met zulke mooie functies!

“Het allermooiste vind ik hoe boter of chocolade smelt als je een saus maakt op de inductiekookplaat. Je hoeft niet bang te zijn dat het aanbrandt, want het gaat zo geleidelijk. Daar kan geen gasfornuis tegenop!"

De keuken is gekocht bij Miele Kitchen Experience Partner Gebr. de Wilde in Naarden.


Gebr. de Wilde
Amsterdamsestraatweg 11
1411 AW Naarden
035-6940944
Routebeschrijving
Bezoek website