Even voorstellen

NaamJane

Over Jane
Registervinoloog, geeft wine & spice-workshops en werkt drie dagen als secretaresse op een middelbare school.

Vraag en antwoord

Hoe is deze keuken ontstaan?
Voorheen stond hier een keuken met een muur ertussen. Wij wilden de muur eruit en meer verbinding met de huiskamer. Voor deze verbouwing hadden wij een binnenhuisarchitect ingeschakeld, maar dat werkte averechts. Ik wilde geen witte keuken terwijl de architect maar bleef volhouden dat wij een witte keuken moesten kopen. Onze overbuurman heeft ons Loomans in Eindhoven geadviseerd en daar zagen we een keuken met de fronten die we nu hebben. Enrico (van Loomans Keukens) is hier geweest om te kijken naar de ideale opstelling en zo is dit ontwerp ontstaan. Als hobbykok kan ik me hier helemaal uitleven.

Dit aanrecht past bijzonder goed bij deze kleurstelling keuken?
Nou, ik heb nogal wat slapeloze nachten gehad van een aanrecht met puntige hoeken. Ik wilde namelijk heel graag een roestvrijstalen aanrecht. Ik zag het maar voor me hoe de kleinkinderen hun hoofd konden stoten. Daarom hebben we afgeronde hoeken. Om dit zo te maken was wel een klus, de werkbladenleverancier is hier nog geweest om er een foto van te maken. Maar wij zijn dolgelukkig met deze keuken. Een aanrecht van roestvrij staal is voor mij ideaal, want dit is praktisch én snel schoon.

“Als hobbykok kan ik me hier helemaal uitleven.”

Wat zou je absoluut niet willen missen in de keuken?
Ik was ervan overtuigd dat ik niet zonder een hele grote oven en veel gaspitten kon. Op advies van Enrico ben ik naar een kookdemonstratie van Miele geweest en we hebben daarna juist besloten om met hele andere apparaten te gaan werken. We hebben nu een combi-stoomoven en een oven. Echt ideaal! Koken, bakken en braden gaat heel makkelijk en de smaken zijn super. Sterker nog, als ik had geweten dat je zoveel met deze apparaten kan doen, had ik in plaats van een drie gaspitten en een wokbrander de keuze gemaakt voor losse elementen, zoals een TepanYaki, een grill en wokbrander. Dat is een tip voor Miele: je realiseert je vooraf niet goed genoeg waar je de kookplaat niet meer voor hoeft te gebruiken, laat dat nog meer merken. Maar ik klaag niet hoor, de grillpan op de kookplaat doet het ook goed.

Leuk om te vernemen dat je zo intensief met koken bezig bent!
Joh, ik probeer alles uit. Van traditionele Engelse gerechten, ik kom oorspronkelijk uit Engeland, tot het maken van recepten uit het Miele-kookboek. Pas geleden heb ik de citroencake bereid, echt heerlijk met die krokante korst. Dus van het automatische programma tot het zelf ontwikkelen van recepten, ik ben altijd wel bezig in de keuken. Momenteel doe ik veel met pasta en het volgende waar ik me in ga verdiepen is brood. Ik ben al bij de molenaar geweest. Ja, als ik vrij ben sta ik in de keuken. En ik kook graag met een wijntje erbij hè, hahaha.

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Als je van koken houdt, volg dan een kookdemonstratie en volg meerdere workshops. Wij zijn echt heel blij geweest met het advies van Enrico om ons goed te oriënteren op de keukenapparaten. Deze keuken is voor mij heel praktisch. Anderen vinden het misschien te vol, maar ik gebruik alles wat je hier ziet. Heerlijk dat ik alles om me heen heb en niets hoef te zoeken. Ook de stopcontacten zitten weggewerkt, dus ik hoef geen apparaat te verplaatsen om in een stopcontact te stoppen. Kies vooral voor jezelf wat het best bij jou past en neem een goede keukenadviseur.

“Koken, bakken en braden gaat heel makkelijk en de smaken zijn super.”

De keuken is gekocht bij Miele Kitchen Experience Partner Loomans Keukens te Eindhoven.


Jane is bezitter van de combi-stoomoven, oven, kookplaat met drie gaspitten, wokbrander, afzuigkap en volledig integreerbare afwasautomaat.

Loomans Keukens v.o.f.
Aalsterweg 115
5615 CD EINDHOVEN
040-2110691
Routebeschrijving
Bezoek website