Even voorstellen

NaamHenny
BeroepAdministratief medewerkster

Over Henny
Henny is 55 jaar en woont samen met Henk, heeft twee uitwonende zoons en vijf kleinkinderen van vijf maanden tot zeven jaar die standaard iedere vrijdag komen eten. Henny werkt als Administratief medewerkster.

Vraag en antwoord

Waarom heb je gekozen voor deze keukenstijl?
We hadden hiervoor een landelijke keuken en onze stijl is in de loop der jaren veranderd. Mijn man is niet zo van het strakke ontwerp, dus hebben wij gekozen voor hout en niet alleen wit. Wij hebben destijds aan een styliste gevraagd ons te helpen. Zij verwees ons vervolgens naar Barthen Keuken Design Center. Daar is dit ontwerp ontstaan.

Wat vond je belangrijk bij het ontwerp van de keukenopstelling?
Dat het een eetkeuken zou worden. Verder stond er een kookeiland op onze wenslijst en dit is gelukkig gelukt ondanks de draagmuur. Eis was dat wij geen afzuigkap in het zicht wilden. De plafondunit was door het verlagen van het plafond mogelijk. Het ontwerp van deze keuken is ondanks de ruimte heel logisch ingedeeld. En ik wilde niet een heel erg lang aanrechtblad, dus met het koffiehoekje bij de eettafel en het gedeelte met open vakken hebben we nu een heerlijke leefruimte.

Wat zou je absoluut niet willen missen in de keuken?
Het wonen en koken bij elkaar zou ik niet meer willen missen. Het is echt zo’n mooi geheel geworden! We zitten eigenlijk altijd hier. Met de kerst kan ik bij het gedeelte van de open vakken een compleet buffet maken. Eigenlijk wordt de huiskamer alleen nog gebruikt als we languit op de bank een film willen kijken.

"Met het koffiehoekje bij de eettafel en het gedeelte met open vakken hebben we nu een heerlijke leefruimte."

Hoe ziet jouw dagelijkse routine in de keuken eruit?
Wij komen de keuken dus haast niet meer uit. Van de koffie in de ochtend tot het drinken van een glaasje terwijl het eten in de stoomoven zit. Aan de bar zitten de kleinkinderen vaak te kleuren. We kaarten hier met vrienden en straks zit de keuken weer vol met familie die lekker blijven eten en borrelen.

Hoe ben je aan de keuze van deze apparaten gekomen?
Mijn man is Bourgondiër en niet zo van de ‘gezonde Hollandse maaltijd’. Tijdens het gesprek over de keukenapparaten stonden bij Barthen dan ook de bitterballen op tafel. Op mijn verlanglijst stond de combi-stoomoven omdat ik had vernomen dat het eten veel smaakvoller uit de stoomoven komt. Ik gebruik iedere dag de stoomoven voor mijn aardappelen en groenten. Vorige week zei mijn man nog gekscherend dat de stoomoven maar weg moet want hij eet veel te gezond. Mijn man wilde graag de Tepan Yaki, als hij in de keuken bezig is, is dat ook altijd met deze plaat. Wij zijn beiden ook gek op Japans eten. Hij heeft zelfs een lade helemaal naar zijn eigen inzicht ingericht, met diverse sauzen en keukenspullen.

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Zorg ervoor dat je niet later denkt, oh had ik dit maar of dat maar. Je kunt beter iets langer doorsparen, zodat je de keuken kunt aanschaffen die je echt wilt. En ik ben heel blij met onze keukendealer. Wij zijn meerdere keren geweest en we hebben echt de tijd gekregen om alles goed door te spreken.

"Mijn man wilde graag de Tepan Yaki, als hij in de keuken bezig is, is dat ook altijd met deze plaat. Wij zijn beiden ook gek op Japans eten. Hij heeft zelfs een lade helemaal naar zijn eigen inzicht ingericht, met diverse sauzen en keukenspullen."

De keuken is gekocht bij Miele Kitchen Experience Partner Barthen Keuken Design Center te Leiden.


Tip Barthen Keuken Design Center:
De keuken is een aanschaf voor langere tijd. Laat je niet opjagen door direct een beslissing te nemen over de aankoop. En neem de keukenfronten mee naar huis, zodat je kunt zien hoe het past in combinatie met de lichtinval van de ruimte. Kortom, neem voor deze investering rustig de tijd.


Barthen Keuken Design Center
Korevaarstraat 11
2311 JS LEIDEN
071-5149859
Routebeschrijving
Bezoek website