Even voorstellen

NaamDaniëlle
BeroepSociaal psychiatrisch ondersteuner

Over Daniëlle
Daniëlle is 31 jaar en woont samen met Pieter, heeft een zoontje Fedde van 1,5 jaar oud. Zij wonen sinds juni 2015 in dit huis. Danielle werkt als Sociaal psychiatrisch ondersteuner in de zorg.

Vraag en antwoord

Waarom heb je gekozen voor deze keukenstijl?
Wij wilden een sfeervolle en strakke keuken, maar wel één die gezelligheid en warmte uitstraalt. En veel opbergruimte. Dat is met deze keuken goed gelukt.

Wat vond je belangrijk bij het ontwerp van de keukenopstelling?
In veel nieuwbouwhuizen wordt de keuken op dezelfde manier geplaatst. Wij wilden juist geen standaard keuken. De ruimte waar de keuken geplaatst moest worden, is echter niet al te groot. Ook wilde ik graag een eiland. Door deze opstelling is het een schiereiland geworden, wat voor ons een ideale oplossing is. De lades onder de kookplaat zijn 120 cm breed, daar kun je veel in kwijt.

Wat zou je absoluut niet willen missen in de keuken?
De vele kastruimte die door dit ontwerp is gecreëerd en veel aanrechtblad. Ik kan overal mijn spullen kwijt tijdens het koken en ik heb een eigen koffiehoekje, fruithoekje en een plek voor de blender.

"De lades onder de kookplaat zijn 120 cm breed, daar kun je veel in kwijt."

Hoe ziet jouw dagelijkse routine in de keuken eruit?
Ik gebruik veel de oven en de gaskookplaat. Dat ik vanuit de keuken lekker de woonkamer in kijk, maakt ook dat ik hier graag vertoef.

Welke apparaten heb je in de keuken en hoe ben je aan de keuze van deze apparaten gekomen?
De combi-stoomoven, eilandschouw en vijfpits-gaskookplaat, koelkast en afwasautomaat. De keuze ging heel snel, omdat ik al wist dat ik op gas wilde koken. Door het enthousiasme van Barthen Keuken Design Center over de combi-stoomoven waren we daar ook snel uit. De eilandschouw is variabel instelbaar, waardoor we de hoogte kunnen aanpassen. Dit is ideaal, want mijn partner en ik verschillen van lengte. Bovendien kijken we vanuit de keuken de woonkamer in en gaat de afzuigkap nadat we gekookt hebben omhoog, zo houden we meer zicht.

En wat zijn jouw ervaringen met de apparaten?
Van de combi-stoomoven gebruik ik het meest de oven. De stoomoven wordt vooral gebruikt om de maaltijden te ontdooien en te verwarmen. Ik wilde echt geen magnetron in huis, op deze manier behoud ik alle smaak en structuur. Naast het ontdooien en verwarmen, stoom ik graag groente en vis.

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Durf ‘Out of the Box’ te denken. Er is veel mogelijk, ook al is de ruimte beperkt. Zo zorg je ervoor dat jouw keuken onderscheidend is.

"Ik kan overal mijn spullen kwijt tijdens het koken. Ik heb een eigen koffiehoekje, fruithoekje, waar de blender staat etc."

De keuken is gekocht bij Miele Kitchen Experience Partner Barthen Keuken Design Center te Leiden.


Tip Barthen Keuken Design Center:
Kijk goed naar welke apparaten je wilt. Volg een workshop, zodat je ontdekt of apparaten wel of niet bij je passen. Dan weet je vervolgens ook dat de investering in apparaten goed zit. Wij zorgen wel voor een goed ontwerp van de keuken.


Barthen Keuken Design Center
Korevaarstraat 11
2311 JS LEIDEN
071-5149859
Routebeschrijving
Bezoek website