Even voorstellen

WieCora
BeroepZe was mede-eigenaar van Keukencentrum Schoonhoven BV. samen met haar man Kees. Tien jaar geleden heeft hun schoonzoon Richard hun aandeel in het bedrijf overgenomen.

Over Cora
Sinds twee jaar wonen Cora en Kees in een nieuwbouwappartement in Schoonhoven.

Vraag en antwoord

Jullie hebben jarenlang een eigen keukenzaak gehad in Schoonhoven. Was een nieuwe keuken uitzoeken een makkie voor jullie?
We wisten vrij goed wat we wilden: een hoogglans keuken met een strakke keukenwand voor alle apparatuur en een kookeiland om aan te werken. Alle kasten zijn gemaakt van watervast verlijmd multiplex dat is geplastificeerd. Als we onverhoopt een keer lekkage krijgen, is er niets aan de hand. De keuken is gemaakt voor de eeuwigheid zegt Kees altijd. Ik had het liefst een compleet witte keuken gehad, maar Kees vond dat te steriel. Dus combineerden we de witte kasten met een zwart aanrechtblad van graniet. Onze schoonzoon Richard kwam met het idee voor een verdiepte rand van roestvrijstaal rondom het kookeiland. Dat oogt net wat speelser. Wij dachten aan een dun en zwevend aanrechtblad, maar Richard stelde een dikker blad voor dat doorloopt in de kopse kant van de keuken. We hebben zijn advies opgevolgd en daar zijn we nog elke dag blij mee.

“Deze afzuigkap met geïntegreerde ledverlichting komt met één druk op de knop omhoog uit het aanrechtblad. Mensen die voor het eerst bij ons thuis komen, weten niet wat ze zien!”


Jullie hebben een DownDraft-afzuigkap. Wat een blikvanger!
Toen ik deze afzuigkap zag in het Miele Experience Center in Vianen was ik verkocht. In een open keuken vind ik een hangende afzuigkap niet mooi. Deze afzuigkap met geïntegreerde ledverlichting komt met één druk op de knop omhoog uit het aanrechtblad. Mensen die voor het eerst bij ons thuis komen, weten niet wat ze zien! De DownDraft-afzuigkap heeft drie verschillende afzuigstanden en is heel krachtig. We hebben geen last van etensgeuren die blijven hangen en qua geluid is de afzuigkap ook heel subtiel. We maken ‘m elke dag na het koken schoon. Even een lapje er overheen en klaar ben je. Het apparaat geeft automatisch aan wanneer de filters schoongemaakt moeten worden, maar vaak heb ik ze dan al in de vaatwasser gedaan. Ik ben nogal een poetser!

Jij bent niet zo groot. Hoe hebben jullie daar rekening mee gehouden in de keuken?
Onze kookplaat van Miele heeft een panorama-opstelling. De vier langwerpige pitten zitten naast elkaar in plaats van voor- en achter elkaar. Zo hoef ik nooit meer over een hete pan heen te reiken. De stoom uit de pannen gaat meteen de afzuigkap in. Op een normale kookplaat kun je geen twee koekenpannen naast elkaar kwijt. Als ik een stapel pannenkoeken voor de kleinkinderen bak, gebruik ik de eerste en derde kookzone tegelijk. Wat ook handig is: er passen twee kleine pannetjes op één pit. Dat komt van pas als ik meerdere sausjes maak, bijvoorbeeld gesmolten boter en een aspergesaus. De vaatwasser van Miele is weggewerkt in de kastenwand en zit hoger dan gebruikelijk is. Dat is zo fijn! Ik hoef nauwelijks te bukken met in- en uitruimen. De combi-stoomoven van Miele mocht weer niet te hoog zitten, want anders kan ik er niet in kijken en moet ik boven mijn macht tillen. Het was nog even puzzelen om alles in de kastenwand te krijgen!

Wie kookt er meestal bij jullie?
Ik kook elke dag en Kees maakt de keuken daarna schoon. Goede deal toch? Na onze reis naar Thailand koken we steeds vaker Thais. We houden van pittige curry’s met vis en groenten. Ik maak ook regelmatig ingemaakte komkommer met zuur, gember, suiker en azijn. Rijst, groenten en asperges bereid ik in de stoomoven. We zijn er erg blij mee, maar ik roer ook graag in de pannen. Ik haal nog niet alles uit de stoomoven, dus ik wil binnenkort een workshop bij Miele volgen om het apparaat nog beter in de vingers te krijgen.

Van de wasmachine tot de koelkast; vrijwel alle apparaten in huis zijn van Miele. Jullie zijn echte fans! Ik hoorde dat een van onze Miele-adviseurs bij jullie thuis is geweest?
Dat klopt. Een tijd geleden kregen we Miele ‘Op de Koffie!’ bij ons thuis. Je betaalt eenmalig een bedrag en daar krijg je naast uitgebreid advies van een adviseur ook een speciaal pakket met doeken en schoonmaakmiddelen voor. De adviseur liet alle voordelen en mogelijkheden van de apparatuur zien. Zij heeft de koffiemachine bijvoorbeeld helemaal afgesteld naar onze wensen. Denk aan de sterkte van de koffie, de hoeveelheid… Ook tipte ze mij om af en toe een stoominjectie toe te voegen als je bakt in de heteluchtoven. Daardoor wordt een cake of taart extra smeuïg. Ik hou erg van bakken en een koffiekoek met havermout, chocolade en koffieglazuur wordt door mijn kinderen en kleinkinderen altijd met gejuich ontvangen. Daarnaast liet de adviseur zien hoe we de apparaten het beste kunnen onderhouden. Dit vind ik echt een hele nuttige service van Miele.

Jullie acht kleinkinderen zijn hier kind aan huis. Naar het schijnt heeft dat ook iets te maken met jouw kookkunsten?
Ik zeg altijd: ‘Als de kleinkinderen komen, gaat het restaurant open.’ Op maandag en dinsdag passen we op een aantal van onze kleinkinderen en mogen ze kiezen wat ze willen eten. Het gaat van poffertjes tot tosti’s en van wentelteefjes tot frietjes. Ik maak soms wel drie dingen tegelijk, maar dat vind ik alleen maar leuk. De pubers hebben geen oppas meer nodig, maar die komen ’s middags nog regelmatig langs om even wat te snaaien!

“De vaatwasser van Miele is weggewerkt in de kastenwand en zit hoger dan gebruikelijk is. Dat is zo fijn! Ik hoef nauwelijks te bukken met in- en uitruimen."

De keuken is gekocht bij Miele Kitchen Experience Partner Keukencentrum Schoonhoven in Schoonhoven.


Keukencentrum Schoonhoven
Lopikersingel 11
2871 AP Schoonhoven
0182-383018
Routebeschrijving
Bezoek website