Even voorstellen

NaamAndrea van Lieshout
Beroepheeft een eigen cateringbedrijf en werkt als docent bij het ROC in Amsterdam waar zij kookles geeft.

Over Andrea
Andrea woont samen met haar man Just, eigenaar van Café Schiller in Amsterdam, en twee kinderen.

Vraag en antwoord

Deze keuken is ruim 7 meter lang, hoe bevalt dat?
De keuken is volledig geïntegreerd bij de rest van de inrichting. Alles loopt naadloos over en past helemaal bij ons. Zelf had ik de keuken nooit zo bedacht, maar wij zijn heel blij dat dit voor ons op deze manier ontworpen is. We waren ons aan het oriënteren op een nieuwe keuken. Waarschijnlijk hadden we dan een witte keuken gekocht, maar dat zou puur uit veiligheid zijn. We zijn zo tevreden over deze kleur. Ondanks de grootte van de keuken benut ik iedere ruimte. Wat voor ons voorop staat is trouwens de apparatuur, daar werk je tenslotte iedere dag mee. En ik gebruik alle apparaten. Sowieso iedere dag de stoomoven.

Wat vind je het meest handig?
Op alle kastjes zitten dempers. Ik sta nog wel eens te bellen in de keuken en met het dichtdoen van de lades en kastjes hoor je dat irritante geklik niet meer. Het voorprogrammeren van de apparaten is trouwens ook ideaal. Je stelt heel makkelijk in wat je wilt koken, dan zet je de gerechten in de (combi-) stoomoven en als we thuis komen, is het eten klaar

“We gooien veel minder eten weg, want door het vacumeren blijft de kwaliteit beter.”

Wat zou je absoluut niet willen missen in de keuken?
De combi-stoomoven en de vacumeerlade. Die zijn ideaal. We gooien veel minder eten weg, want door het vacumeren blijft de kwaliteit beter. En we gebruiken de lade om een gerecht te marineren en daarna te stomen, de smaak is super. Ook de oven gebruiken we heel veel. Weet je wat mij is opgevallen? Voor de voorbereiding van een cateringopdracht merk ik dat ik voorheen een dag nodig had en nu slechts een dagdeel. Er gaan moeiteloos 40 kleine quiches in één keer de oven in. En de inductiekookplaat heeft een stand waarop ik mijn stoofvlees uren kan laten sudderen op een constante lage temperatuur, het scheelt zoveel tijd met constant controleren.

Heb je tips voor andere mensen die een nieuwe keuken gaan aanschaffen?
Focus je op de apparaten, daar werk je iedere dag mee. Bezuinig daar niet op, het geeft je zoveel meer gemak en plezier. Laat daaromheen de keuken bouwen. Nog een praktische tip: zet alleen spullen op het aanrecht die je veel gebruikt. Ruim spullen op die je niet dagelijks gebruikt. Zo blijven ze ook schoon.

“Focus je op de apparaten, daar werk je iedere dag mee. Laat daaromheen de keuken bouwen”.

Andrea en Just hebben de volgende Miele-keukenapparaten: combi-stoomoven, vacumeerlade, oven, inductiekookplaat met TempControl, afzuigkap, koel- en diepvrieskast en volledig integreerbare afwasautomaat. Kijk voor jóuw ideale keuken eens bij één van onze Miele Kitchen Experience Partners.