Miele-stoomovens

Vertrouw je gerechten toe aan een Miele-keukenapparaat.
Miele. Voor alles waar je echt om geeft.

Vier soorten stoomovens

Welk type stoomoven past het best bij jou? De verschillen lees je hieronder.


Vrijstaande stoomoven (nieuw!)
Heb je in jouw keuken geen ruimte voor een inbouwapparaat? Dan is de vrijstaande stoomoven ideaal. Dit apparaat biedt alle voordelen van het stomen en je vindt er snel een plaatsje voor in de keuken. Ook heeft deze stoomoven een aantrekkelijke consumentenprijs van € 799,-.


Stoomoven
Wat je nodig hebt voor de plaatsing van een Miele-inbouwstoomoven is een nis met een hoogte van 45 centimeter. In de stoomoven kun je alle etenswaren garen die je normaal op de kookplaat in een pan met water kookt én het apparaat kan nog meer!


Stoomoven met oven
Een volwaardige stoomoven en oven in één apparaat. Je kunt de functies ook met elkaar combineren door de luchtvochtigheid te bepalen. En geloof ons, ovengerechten en baksels - zoals brood - worden door de toevoeging van stoom nog lekkerder!


Stoomoven met magnetron
Met dit apparaat kun je makkelijk en gezond stomen, maar ook snel ontdooien en verwarmen door de magnetronfunctie. De stoomoven met magnetron is ideaal te combineren met een oven, wanneer er plaats is voor twee inbouwapparaten.

Best Reviewed


Onze vrijstaande stoomoven DG 6001 werd in juni geïntroduceerd en heeft in juli al de titel ‘Best Reviewed’ gekregen. De stoomoven is door de consument beoordeeld met een 9,2!


Consumenten aan het woord
  • “Ik gebruik mijn kookplaat en oven nog nauwelijks.”
  • “Het apparaat laat zich makkelijk bedienen.”
  • “De gerechten zijn veel smakelijker. Het kan eigenlijk niet mislukken.”
  • “Het schoonmaken is zo gedaan.”
  • “Smaken en kleuren blijven behouden en variëren kan eindeloos.”

In elke keuken past een stoomoven

Of je nu voor vrijstaand of inbouw kiest, in elke keuken past een Miele-stoomoven. Ook als je op dit moment geen Miele of stoomoven hebt! De vrijstaande stoomoven kun je overal plaatsen en de inbouwapparaten passen in elke hoge kast met een nis van 45 centimeter hoog en 55 centimeter diep.

Compleet menu bereiden

In een stoomoven is het mogelijk om drie verschillende gerechten - zoals een compleet menu met aardappels, groenten en vis - in één keer te bereiden. De temperatuur, bereidingstijd en volgorde worden daarbij automatisch bepaald door het apparaat, zodat alles op hetzelfde tijdstip klaar is.

Veelzijdiger dan je denkt

Groenten, aardappelen, rijst en vis: je kunt het allemaal stomen, zelfs op drie niveaus tegelijk. Maar je kunt ook chocolade smelten, eieren koken, deeg rijzen, vlees sous-vide garen, desserts maken en babyflesjes steriliseren. Voor de combi-stoomoven voegen we aan dit lijstje nog afbakbroodjes, taart, quiche en ovenschotels toe.

Gemak dient de mens

De stoomoven is makkelijk te bedienen en tijdens het koken kun je met een gerust hart iets anders gaan doen: water kan niet meer overkoken, aanbranden is verleden tijd en een signaal geeft aan wanneer het gerecht klaar is. Nog even geen tijd om aan tafel te gaan? Dan wordt de warmhoudstand ingeschakeld en gaart het gerecht niet door.

Lekkerder en gezonder

Vitamines en mineralen blijven optimaal bewaard tijdens het stomen: tot wel 50% meer dan wanneer je de gerechten kookt in water. En dat proef je ook! De smaak is puur en bovendien blijft de kleur van wat je stoomt mooi helder. Wat extra gezond is, is dat je geen boter of olie hoeft toe te voegen om te koken met stoom.

Makkelijk schoon te maken

De roestvrijstalen binnenruimte is snel schoon te maken. Er is geen vervelende kalkafzetting en de binnenwanden en bodem zijn glad. Na het gebruik hoef je de bereidingsruimte alleen even droog te vegen. Het ontkalken is alleen nodig wanneer de stoomoven dit aangeeft in het display en dit is heel eenvoudig met onze ontkalkingstabletten.

Benieuwd waar je een Miele-stoomoven kunt kopen?

Ben je van plan een stoomoven te plaatsen in je huidige keuken?
Ontdek de verkooppunten waar je terecht kunt voor een Miele-stoomoven*.

Shop online Bekijk winkels

Oriënteer je je op een volledig nieuwe keuken en wil je graag een advies op maat? Breng dan een bezoek aan het Miele Experience Center in Vianen. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de juiste apparatuur en je kunt kosteloos deelnemen aan een kookdemonstratie. Ook kun je terecht bij één van onze Miele Kitchen Experience Partners voor een volledig keukenadvies.

Bezoek Miele Experience Center Bezoek Miele Kitchen Experience Partner

* Niet elk apparaat/typenummer is bij elke winkel verkrijgbaar. Neem voor meer informatie contact met ons op via (0347) 37 88 88.